Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Μικροί Ντετέκτιβ -Το γράμμα Αα


Ο φίλος μου το βατραχάκι, που μπλέκει συχνά σε περιπέτειες, αφήνει στα παιδιά ένα γράμμα ζητώντας τη βοήθεια τους!! Ξύπνησε βλέπετε ένα πρωι άρρωστος πολύ! Από το πολύ το βρεκεκεξ κουαξ κουαξ  βράχνιασε και έχασε το Αα.!!! Θέλει λοιπόν τη βοήθεια των παιδιών για να το ξαναθυμηθεί.  Παίρνουμε λοιπόν τους φακούς μας και γινόμαστε ντετέκτιβ ψάχνοντας στην τάξη να βρούμε λεξούλες από Αα να του τις δείξουμε για να θυμηθεί.Εγώ τύπωσα και πλαστικοποίησα τους φακούς αφήνοντας κενό το ενδιάμεσο ώστε να βλέπουν τα παιδιά. Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας ακούγεται το τραγούδι  από το Ροζ πάνθηρα.


Έκρυψα από πριν σε όλη την τάξη εικόνες με αντικείμενα από Αα για να τα βρουν οι μικροί ντετεκτιβ. Δε φαντάζεστε το ενθουσιασμό τους μόλις έβρισκαν μια εικόνα!!Αφού βρήκαμε όλες τις λέξεις και φωνάξαμε τη φωνούλα για να την ακούσει το βατραχάκι αποφασίσαμε να το σχηματίσουμε στο πάτωμα με το σώμα μας για να το δει κιόλας!!


Τελικά το βατραχάκι μας ξαναθυμήθηκε το Αα και ευχαρίστησε τα παιδιά για την πολύτιμη βοήθεια τους!!

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία περάσατε ως ντεντέκτιβ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι πως το διασκεδάσαμε πολύ!!:) Κάθε φόρα που τα παιδια έβρισκαν μια είκονα, τα γέλια και οι φωνές τους ακούγονταν σε όλο το σχολείο!!

      Διαγραφή